Winter

Het Friese paard

Het Friese paard is het oudste inlandse raspaard van Nederland.

Het is een sierlijk ogend paard met een fiere houding. Het lichaam is compact en sterk, tevens is het Friese paard bijna altijd zwart van kleur. Het paard is vriendelijk, levendig maar ook mak, intelligent en leergierig en daarnaast ook trouw. Ook is het nog eens een fijne en gewillige werker.
Door al deze mooie eigenschappen is het Friese paard zeer geschikt voor recreatief gebruik in het rijden en maken van buitenritten. Ook is het paard zeer geschikt voor dressuur en als tuigpaard.

Het pakket bevat al het materiaal voor het Friese paard al of niet met zijn dekje, tuig en leidsels en alle andere versieringen. Zoals bijvoorbeeld 100% wolvilt, bewerkt vilt kant en band met belletjes etc.

prijs pakket € 29.95 

 

 

Het Friese paard compleet met al zijn versieringen.
Het Friese paard voor de arrenslee

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrenslee-rijtuig

De arrenslee is een slee die voortgetrokken wordt door één of meer trekdieren zoals paarden of rendieren. De bekendste is die van de Kerstman….

Door de glijders is de arrenslee goed stuurbaar en wendbaar over sneeuw en ijs. Maar doordat de winters veel minder vaak sneeuw en ijs geven, zijn er ondertussen al veel arrensledes met wielen uitgerust. Hierdoor kan de arrenslee jaarrond en dus ook buiten het koude winterseizoen gebruikt worden.
En daardoor is de mogelijkheid ontstaan om sledes te gebruiken voor pleziertochtjes, feesten en in Friesland zelfs bruiloften.

Een slede uit Friesland wordt een arretikker genoemd en deze sledes zijn fraai beschilderd en worden voortgetrokken door een statig Fries paard.

Wist je dat de naam een verbastering is van narrenslee? Het woordje "nar" heeft betrekking op de bellen. waarschuwen zodat zij de baan kunnen vrijmaken….. Omdat de sledes vrijwel geruisloos over de sneeuw worden voortgetrokken zijn de gebruikte paardentuigen voorzien van een band met belletjes. Deze "narren" belletjes dienen om de voetgangers op tijd te kunnen waarschuwen zodat zij de baan kunnen vrijmaken…..

Deze arrenslee is gebaseerd op een zogeheten arretikker.
Met de aanpassing van de wielen kan deze arrenslee als rijtuig dienen en voortgetrokken worden door een Fries paard en zo zal het geheel in het Hollandsche landschap niet misstaan ….

Het pakket bevat al het materiaal voor de arrenslee met en zonder wielen! Zoals bijvoorbeeld 100% gemêleerd wolvilt, div. kleuren sprookjes-vilt, bewerkt vilt, speciaal borduurgaren etc.

prijs pakket € 42.95 

 

 

 

 

Arrenslee rijtug, geschikt voor alle seizoenen :-)

De koetsier

In de winterdagen ment de koetsier met veel plezier de arreslee snel en bijna geruisloos over de sneeuw en de bevroren waters. Met de teugels goed in zijn handen bestuurt hij behendig de slee voort.
Op hoogtijdagen zal de arrenslee dienst doen als rijtuig en zal de koetsier met zijn kostbare vracht, te weten het jonge bruidspaar, het paardje besturen daar waar het bruidspaar maar naar toe heen wil

Pakket bevat al het benodigde materiaal.
Het ontwerp is goed te combineren met de andere pakketten uit de winter serie, maar natuurlijk helemaal super met het pakket De Arrenslee/rijtuig en het Friese paard!

prijs € 16.95

 

 

 

Achter op de bok van de arreslee...

-----------------------------------------------------------------------------

De bruine beer

De bruine beer heeft het grootste verspreidingsgebied van alle diersoorten. De grootste populaties komen voornamelijk voor in Scandinavië.
Ze leven daar in de uitgestrekte bossen, de bergachtige gebieden en zelfs op de toendra`s.
De beer is een omnivoor en eet voornamelijk vruchten, grassen, zaden, noten en bessen. Daarnaast eet hij ook insecten, vissen en kleine zoogdieren.
Het is een solitair dier waarvan de mannetjes 170-280 cm lang en 100 tot 315kg zwaar kunnen worden.
De vrouwtjes zijn kleiner en kunnen 60-200kg worden.
De bruine beer houdt niet echt een winterslaap maar een winterrust, in een ondergronds hol bedekt met mos, bladeren en ander droog materiaal.
Wist je dat de beren zelfs meerdere holen maakt voordat hij de keuze van zijn voorkeur maakt?

De bruine beer is de volgende in de rij van dieren na de eland, de moeder eland met kalfjes en de rendieren.
Net zoals bij de rendieren kan er een extra mooi vachtje op de beertjes aangebracht worden. Dit kan met de viltnaald maar ook zeker met naald en draad uitgewerkt worden. De wol wordt in een dun laagje met kleine stiksteekjes opgenaaid het resultaat is net zo mooi!
Natuurlijk kun je de beertjes ook gewoon in het vilt laten en dan zijn ze ook zeker mooi!!
Kortom je kunt zelf uit een van deze drie mogelijkheden kiezen en de keus maken die voor jou het gemakkelijkste en haalbaar is ;-)

Het pakket bevat alle materialen voor de drie beertjes.
Natuurlijk is ook het mooie boompje aan het pakket toegevoegd!
prijs € 16.95

 

 

Mama beer met het gevangen visje.

----------------------------------------------------------------------------------------

Winters zitje

Een Winters zitje is bijna op elke bevroren vaart of ijsbaan wel aanwezig.
Vermoeide schaatsers kunnen zo heerlijk, onder de overkapping van het zitje, uitrusten en tevens wat eten en drinken. Natuurlijk wordt het Winters zitje ook gebruikt om de schaatsen aan- en uit te trekken.
Vaak is het een gezellige boel en vergroot het de ijspret van de winter.

Daarnaast is het Winters zitje veel te vinden bij een Stempelpost-Schaatsenverhuur.
De stempelpost die vaak op een schaatsroute staat, is goed zichtbaar en herkenbaar.
Ook is de stempelpost vaak zo ingericht dat er wat gegeten of gedronken kan worden.
Met een vuurkorf in de buurt en het winters zitje naast de stempelpost zullen veel deelnemers en schaatsers zich kunnen warmen in gezelligheid en warmte als zij door de ijspret het koud hebben gekregen…
Vooral als aan het einde van de dag of in de avonduren de stempelpost verandert in de schaatsenverhuur, wordt het in het Winters zitje helemaal een drukte van belang…..

Het pakket bevat al het materiaal voor het zitje en het popje!!
Zoals bijvoorbeeld 100% wolvilt, div. kleuren effen vilt, bewerkt vilt en wollen stof etc.
Inclusief de gekleurde porseleinen beker, de kleur van de beker is per pakket verschillend en kan dus afwijken van de foto!
Tevens bevat het pakket het tekstbordje echter ook dit kan per pakket verschillen in vorm en tekst en dus ook afwijken van de foto!
Bevat niet de sneeuwpoplichtjes!!

Het is een wat duurder pakket echter komt dit door de combinatie van het zitje samen met het popje wat nu één geheel vormt en ideaal te combineren valt met de andere pakketten uit de winterserie.

Prijs € 42.95

In dit pakket zitten niet de sneeuwpoplichtjes echter deze zijn wel te bestellen!
Het geheel wordt nog sfeervoller!
Verkrijgbaar per stel en werkend op een batterij. 
prijs € 7.99  zolang de voorraad strekt en dus OP=OP!!

 

 

 

 

Het Winters zitje in combinatie met
  de Stempelpost/Schaatsenverhuur.

Een super mooie combinatie!!

 

Even in detail..
.....zittend in het zitje
   en
.....schaatsend op haar glij-ijzers.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Stempelpost - Schaatsenverhuur

De bekende Elfstedentocht is de bijna 200km lange schaatstocht en wordt ook wel "De tocht der Tochten" genoemd.
Wedstrijd– en toerrijders mogen beide deelnemen aan de tocht. Elke deelnemer krijgt bij inschrijving een stempelkaart. De tocht wordt gereden over elf steden en in deze elf steden staan stempelposten.
Daar moeten de rijders hun stempel-kaarten tonen die dan—met de hand– afgestempeld worden.
Bovendien zijn er drie geheime stempelposten om te voorkomen dat de deelnemers een deel van het traject op een andere manier afleggen. Bij een geheime controle wordt er met een speciale tang een gaatje in de kaart geknipt.
Een deelnemer krijgt het bewijs van deelname, het zogenaamde Elfstedenkruisje, mits alle stempels en ‘knippen’ op de kaart staan en hij of zij over de eindstreep op de Bonkevaart in Leeuwarden komt.

Dit is een stempelpost zoals op de route zou kunnen staan, goed zichtbaar en herkenbaar. Tevens is deze stempelpost ook zo ingericht dat er ook wat gegeten of gedronken kan worden. Ook een vuurpot/korf mag niet ontbreken zodat de deelnemers zich kunnen warmen als zij het koud hebben….

Het bijzondere en leuke van dit ontwerp is dat de stempelpost tijdens de schaatstour als dusdanig functioneert maar aan het einde van de dag en avonduren deze post een Schaatsenverhuur wordt!! Het bord bovenin de post wordt omgeklapt, de schaatsen worden netjes in orde gemaakt en het volgende plezier kan beginnen. Voor diegene die geen schaatsen heeft maar wel op het ijs wil gaan staan, wordt ook zo de mogelijkheid geboden…..

Het pakket bevat veel materiaal en ook voor alle accessoires zoals op de foto.
Inclusief de gekleurde porseleinen bekers!! ( niet het lichtje voor de vuurpot! )
De post is ong. 17cm breed, 20cm hoog en 14cm diep.

prijs pakket € 32.95

( In deze vuurpot zit een speciaal vuurlichtje werkend als echt "vuur" en op een batterij.
Deze is evt. leverbaar à  € 7.99 Vraag bij interesse naar de mogelijkheid!)

 

 

Door het neerlaten van het tekstbord wordt Stempelpost
verandert in Schaatsenverhuur!!!

Enkele super leuke details uitgelicht.
Binnen in de post en lekker warm bij de vuurpot/korf....

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Sjoerd van de Stempelpost

Zodra het ijs dik genoeg is en de schaatsers hun schaatsen onderbinden, bouwt Sjoerd zijn kraampje op.
In eerste instantie verhuurt Sjoerd schaatsen aan liefhebbers die geen schaatsen hebben maar wel op het ijs willen staan.
Maar is het zover dat er schaatstochten geschaatst kunnen gaan worden dan zal Sjoerd zijn kraam omtoveren tot Stempelpost.
Met veel liefde voor de schaatssport bemand Sjoerd zijn post en stempelt of knipt hij de deelnemerskaarten van de deelnemende schaatsers.….

En weet je wie er altijd bij hem in de buurt is? Felis de kater!
Felis zal zijn baas altijd vergezellen en hoe koud het ook is, Felis zal altijd ergens in de buurt van Sjoerd zijn….

Dit pakket is natuurlijk heel goed te combineren met het pakket Stempelpost-Schaatsenverhuur!
Ook is het leuk om dit tafereel van Sjoerd met Felis neer te zetten op welke Seizoentafel dan ook...

Het pakket bevat het materiaal voor Sjoerd en Felis de kater. Gemaakt van bewerkt vilt, gemêleerd en effen 100% wolvilt.

prijs pakket € 17.95

 

 

Sjoerd met Felis in de Stempelpost

 

 

Even in detail, Felis.....de rode kater

 

De Stempelpost met Sjoerd die de deelnemerskaarten stempeld van de schaatsers Daan en Pien....
  

Wat ziet dat er gaaf uit!!

----------------------------------------------------------------------------------------

De Finish

Deze Finish is de ereboog voor de schaatsers die de afstand van de wedstrijd of tourtocht hebben afgelegd.
Al van verre is deze Finish door zijn felle kleuren goed zichtbaar waardoor als het ware de vermoeide schaatser naar de finish toe wordt gelokt en getrokken. Zo worden de laatste meters bijna moeiteloos afgemaakt…..

Tip!!Natuurlijk is dit pakket aan te raden met het pakket De schaatsers Daan en Pien!

Prijs € 13.95

Schaatsers Daan en Pien

Op hun noren schaatsen Daan en Pien menig wedstrijd en tourtocht op het ijs. Samen hebben ze al vele kilometers afgelegd op mooi en glad natuurijs. Vooral de Elfstedentocht willen Daan en Pien graag een keertje volbrengen……
Zou het één van de komende winters dan toch nog een keertje gaan lukken?
Maar tot die tijd blijven ze beiden goed oefenen…..

Tip!!Natuurlijk is dit pakket super te combineren met het pakket De Finish. Maar ook in combinatie met de andere pakketten uit de winterserie zal dit pakket helemaal tot zijn recht komen en een mooie aanvulling zijn.

De aparte wolmaterialen en warme aubergine kleurtinten geven dit pakket en ontwerp iets extra….

prijs € 24.95

Vele kilometers worden zo geschaatst......door kou en wind.....

 

 

.......maar op naar de Finish!!!

 

 

 

Ze hebben het voor elkaar.... Knap gedaan!!!!

-------------------------------------------------------------------

De Wegwijzer

Vaak denkt men bij bewegwijzering aan een saaie rechte paal met wegwijzers die als wijzende armen de plaatsen aanduiden. Echter in dit ontwerp is juist de sierlijke vorm en de combinatie van de naamborden in dit ontwerp, die deze wegwijzer zo bijzonder maakt.

Deze wegwijzer is gemaakt in Oud Hollandse stijl met sierlijke vormen en versieringen. In combinatie met de Oud Hollandse lantaarns zal het geheel bijzonder worden en samen in de winter op de seizoentafel erg mooi combineren en sfeervol staan.

Natuurlijk ook de combinatie met het Vrouwtje van Stavoren is bijzonder en geeft zo de winter-serie nog een extra tintje….

prijs compleet pakket € 7.95

 

Wegwijzer IJs

Ook op het ijs is er bewegwijzering nodig. Vooral als er een mooie schaats toerrit of de Elfstedentocht plaats vindt, moet er goed aangegeven worden welke richting men uit dient te schaatsen.

Vaak zijn deze wegwijzers houten palen met daarop vastgespijkerd een houten pijl als naambord.
Deze wegwijzers kunnen zo elk winterseizoen eventueel weer gebruikt worden.

Dit ontwerp probeert juist de eenvoud in het hout te benaderen om zo een uniek mogelijke bewegwijzering op te leveren.

Deze wegwijzers zijn vooral gemaakt in aanvulling op de eerder uitgebrachte winterpakketten en zullen in combinatie met deze pakketten een geheel bijzonder geheel vormen.
Denk hierbij aan de verwijzing naar het toilet……. naar`t Huske…..

prijs compleet pakket € 7.95

Pret met de prikslee

Een prikslee is een slee voor op het ijs en diegene die op de slee zit moet zich met stokken voortbewegen.

De prikslee sport is al eeuwen oud en vroeger werd de slee gemaakt van hout en versierd met fraaie beschilderingen. Tegenwoordig worden ze gemaakt van licht materiaal zoals aluminium waardoor ze licht en goed wendbaar zijn.
Ook nu worden er nog steeds bij goede weersomstandigheden en goed ijs wedstrijden gehouden.

Natuurlijk mocht de prikslee in de winterserie niet ontbreken.

Even wat details.....

Zusje Nienke is op het mooie ijs. Dikke pret heeft ze met haar hondje.
Nienke heeft een grote stapel sneeuwballen gemaakt en haar hondje kan niet wachten totdat ze er eentje heeft weg geworpen…..

Met een heerlijke warme trui aan en met zijn hoofd diep in zijn muts zit Heike op zijn slee. Zijn hondje rent vrolijk naast hem mee.

Grote afstanden worden zo door Heike en zijn vriendje afgelegd. Kan hondje hem bijhouden??

Het tafereeltje alleen al is vertederend om op een mooi plaatsje neer te zetten, gecombineerd met wat nepsneeuw is het geheel al sfeervol op zich en behoeft verder geen grote aanvulling.

Echter in combinatie met de andere pakketten uit de winterserie zal het helemaal een goede aanvulling zijn mede door het gebruik van de mooie materialen, de afgestemde kleuren en de kleding in dezelfde stijl.

prijs compleet pakket € 25.95

Nog even in detail de hondjes van Heike en Nienke.... zijn ze niet schattig!!

De eland

De eland is de grootste nog levende hertensoort en is zo groot als een paard. De snuit is opmerkelijk smal en lang van vorm maar ook zijn poten zijn lang zodat hij goed in de sneeuw kan lopen.
Het volwassen mannetje, de stier, heeft een baard en een gewei, een zogeheten schoffelgewei. Dit gewei is over het algemeen breed en bladvormig met korte uitsteeksels.

Aangezien ik graag naar Scandinavië ga, is de eland één van mijn favoriete dieren. Al verschillende keren heb ik de eland in het wild mogen aanschouwen.
Vol ontzag en bewondering voor dit machtige dier!!
Niet voor niets wordt de eland in Scandinavië De Koning van het Bos genoemd!!!

Het geheel met de houten boom kan gebruikt worden als sfeermaker tijdens de Kerst. Gecombineerd op een mooi dienblaadje met een waxinelichtje zal het geheel een blikvanger en sfeermaker zijn.
Natuurlijk zal deze eland met boom ook super staan op de winterseizoentafel. Dezelfde stijl waar dit ontwerp in is ontworpen zal ook zeker staan bij de gehele winterserie en zo een supermooie aanvulling vormen.

prijs compleet pakket € 10.95

!!! Op het patroonblad staat voor het buiktussenstuk 2 x knippen maar dit moet natuurlijk 1 x zijn!!!

 

 

Een mooie detail foto.

Moeder eland met kalfjes

Een moeder eland wordt een koe genoemd en is kleiner als het mannetje ,de stier. Elanden leven over het algemeen alleen. Maar in de winter kunnen ze zich echter verzamelen in kleine groepjes.
Een volwassen vrouwtje is in deze groepen de leider!

In de bronsttijd trekt een stier enkele dagen met een vrouwtje op en de kalveren worden na een draagtijd van 235 dagen geboren. Jonge vrouwtjes krijgen slechts één kalf maar oudere vrouwtjes krijgen vaker tweelingen.
Ook drielingen komen voor!!
Zelfs als een vrouwtje 20 jaar is kan zij nog drachtig raken en bevallen van één of meer kalfjes.

Een kalfje zal in de eerste maand verdubbelen in zijn geboortegewicht en bij de mannelijke kalfjes zal in de eerste herfst het eerste gewei aangroeien.
Een kalf blijft bij zijn moeder tot 10-15 dagen voordat de moeder het volgende kalf zal gaan werpen.
De moeder zal het jong in deze tijd dan ook wegjagen..... 

Het kopje van de moeder is liefdevol naar haar jongen toegedraaid.
Het patroon is hierop gemaakt!!
Haar kalfjes kijken met ontzag naar hun moeder. Één van de kalfjes ligt op zijn zijde zoals vaak ook in de natuur de kalfjes liggen….

Dit tafereeltje kan gebruikt worden als sfeermaker. Gecombineerd op een mooi dienblaadje met een waxinelichtje zal het geheel een blikvanger zijn op tafel!
De stijl van dit ontwerp zal ook zeker staan bij de winterserie en zo ook een mooie aanvulling zijn. Er is al een pakket De Eland. Dit is een mannetjes eland met gewei, in combinatie met deze moeder en kalfjes is het helemaal een super geheel!

Het pakket bevat alle materialen voor moeder eland en haar twee kalfjes

prijs incl. het houten boompje € 15.95 

 

Even in detail het liggende kalfje en moeder met staand kalfje.

------------------------------------------------------------------------------------

De rendieren

Het rendier is een hertachtige waarvan zowel de mannelijke als de
vrouwelijke dieren een gewei dragen. Het is een grote grazer welke vooral leeft op de toendra. Rendieren eten vooral rendiermos, een korstmos bestaande uit een samenleving van schimmels en algen. Zelfs als de toendra bedekt is met sneeuw en ijs weten de rendieren dit sneeuw en ijs met hun hoeven te verwijderen, hierdoor komen ze alsnog bij het rendiermos om dit vervolgens op te grazen.
Rendieren komen voor in Alaska, Canada en de noordelijke staten van de Verenigde Staten. In Europa komen rendieren nog steeds in grote kuddes voor in de noordelijke delen van Scandinavië.

Aangezien ik graag naar Scandinavië ga, is het rendier naast de eland één van mijn favoriete dieren. Al verschillende keren heb ik grote kuddes mogen begroeten.
Ook op de noordelijk gelegen wegen kom je deze dieren tegen en wijken de rendieren niet van hun pad af. Je hebt als automobilist jezelf maar aan te passen…..

Het pakket bevat alle materialen voor twee rendieren. Ook worden de verschillende mogelijkheden hoe het vachtje op te brengen beschreven zodat de klant zelf hierin een keuze kan maken.

Ook het mooie houten boompje zit in het pakket!!

Prijs € 16.95 

 

 

 

Even het rendierkopje van dichtbij.

-----------------------------------------------------------------------------------

Vrouwtje van Stavoren

Het Friese stadje Stavoren, aan de rand van het IJsselmeer, was vroeger een van de grootste en rijkste steden van Friesland. Het was een echte koopmansstad en de inwoners muntten uit in de zeevaart. De kooplieden die er woonden verdienden erg veel geld door het zaken doen.
De heren van Stavoren waren vaak zo rijk dat ze gewoon weg niet wisten wat ze met hun geld moesten doen.

Het vrouwtje van Stavoren is een bekende sage over een hebzuchtige en hoogmoedige vrouw.
Één van de versies van de sage gaat over een rijke koopmansweduwe in Stavoren die woonde in een huis met gouden vloeren en zilveren munten. Deze vrouw bezat meer schepen dan alle kooplieden van de stad en werd met de dag rijker en rijker. Maar ondanks haar enorme rijkdom was ze niet tevreden. Uiteindelijk aan het eind van de sage verandert het lot van deze vrouw en eindigt zij in grote armoede.
Sinds 1969 staat in Stavoren een standbeeld van deze vrouw, het Vrouwtje van Stavoren.

Vrouwtje van Stavoren is een mooie aanvulling op de winterserie.
Dezelfde stijl, het thema van winter met sneeuw en ijs, al of niet gecombineerd met andere pakketten levert een super thema voor de winterseizoentafel.

Vooral voor de liefhebbers van de Elfstedentocht zal dit ontwerp een favoriete aanvulling zijn!

prijs € 9,95 

 

Vrouwtje van Stavoren in kerstsfeer

Natuurlijk is het super om het Vrouwtje van Stavoren neer te zetten in combinatie met de andere pakketten uit mijn winterserie. Zoals jullie weten komt de kerstsfeer in een aantal andere pakketten ook terug.
Daarom heb ik besloten om tijdelijk een klein aanvulling bij het Vrouwtje van Stavoren te geven.
Een patroontje en vilt om de guirlandes te maken zoals op de foto hiernaast te zien is.
En dat helemaal gratis!!

---------------------------------------------------------------------------------

De bakker

Deze bakker is met zijn ronde vormen de ideale bakker om te zien.....

Met zijn afgezakte slobkousen, zijn bakkersbroek en zijn koksbuis aan, staat de bakker vele appelflappen, oliebollen en appelbeignets te bakken.
Uit de wijde omgeving komen velen naar zijn kraam om van de lekkernijen te smullen.
Met veel genoegen gaat het vele beslag door zijn handen om op het vuur van zijn fornuis omgetoverd te worden tot het lekkerste gebak.
Wie zullen er allemaal van zijn heerlijke baksels gaan smullen??

Eigenlijk is dit de bakker van de Oud Hollandse Gebakkraam echter zal deze bakker ook in andere tafereeltjes zeker niet misstaan!
Zijn dikke, ronde buik en mooie kontje wordn bij deze bakker speciaal op vorm gemaakt:))

prijs € 15.95

 

 

De bakker voor zijn kraam

 

 

De bakker in zijn kraam....

....wie komen er smullen??

 

Met zijn lepel in zijn hand....
bakt hij achter zijn fornuis het heerlijkste gebak!!


----------------------------------------------------------------------

De Oud Hollandse Gebakkraam

Een andere benaming voor de Oud Hollandse Gebakkraam is de Oliebollenkraam. Deze kraam is vaak te vinden op een kermis, een markt maar ook gedurende de koude wintermaanden van het jaar in winkelstraten en bij schaatsevenementen.

In de Oud Hollandse Gebakkrraam worden oliebollen gevuld met krenten en/of ( rum) rozijnen, Berlinerbollen, appelbeignets of warme wafels verkocht. Volgens een oude traditie worden deze oude Hollandse baksels gemaakt en gebakken.

Vooral de oliebollen zijn een traditioneel, gefrituurd gistdeeg gerecht uit de lage landen.
Traditiegetrouw gegeten op Oudejaarsavond maar ook heerlijk tijdens schaatsactiviteiten in de koudere winterperiode.

Daarom is er vaak een Oud Hollandse Gebakkraam te vinden bij de finish bij een schaatsevenement.
De schaatsers kunnen na hun schaatstocht heerlijk bijkomen door het eten van een warme oliebol.

Dit pakket zal zeker een uitdaging vormen om te gaan maken gezien de vele details die in dit ontwerp zijn verwerkt. Echter zal het resultaat subliem zijn en een fantastische aanvulling vormen in het geheel van de winterserie.

Het pakket bevat zeer veel verschillende soorten en kleuren vilt.
Ook alle andere materialen zoals de kleuren wol, karton, strengen garen, plastic etc zitten in dit pakket. De gehele Oud Hollandse Gabakkraam zoals op de foto is te zien is, kan met dit pakket gemaakt gaan worden. Alleen een velletje van een keukenrol of een servet en het led theelichtje zal zelf moeten worden toegevoegd.

prijs € 44.95

 

 

 

De "brandende" kachel achter in de kraam.

 

 

 

De appelflappen, oliebollen en appelbeignets.

 

 

Detail van een zijwand met de houten planken.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

De Banenveger

Eigenlijk is het niet Banenveger maar Baanveger.....
Maar omdat deze jongen op zijn klompschaatsen vele banen veegt en al heeft schoongemaakt van de daarop liggende sneeuw is de naam van dit ontwerp De Banenveger geworden.....

Het is gewoonlijk de ijsmeester die mensen oproept om de baan sneeuwvrij te maken. Het sneeuwvrij maken gebeurt door te schuiven door middel van schuifmateriaal. Met de bezem wordt een glanzige en gladde baan voor de schaatsliefhebbers verkregen.....

Ook dit is een relatief prijzig paket. Echter met de in dit pakket aanwezige Friese klompschaatsen en bezem is dit ontwerp natuurlijk wel compleet en erg bijzonder!
In combinatie met IJsmeester Sietske van de winterserie wordt het geheel nog completer. Natuurlijk ook de andere ontwerpen uit de winterserie zullen heel goed bij dit ontwerp passen omdat de gehele stijl goed bij elkaar past en op elkaar aansluit.

prijs  € 20.95

 

 

 

Close up...

 

-----------------------------------------------------------------------------------

De Dorpomroeper

De Dorpsomroeper of Stadsomroeper is een zogeheten Historisch beroep. Het aantal omroepers wordt geleidelijk aan minder maar blijft gelukkig nog steeds bestaan.

De dorps/stadsomroeper verkondigde vroeger het nieuws in de dorpen en steden toen er nog geen kranten bestonden. Hij bracht de mededelingen van het dorps- of stadsbestuur over op de bevolking maar gaf ook melding betreffende aanbiedingen van de middenstanders.
In de vorige eeuwen werden de dorps/stadsomroepers Bellemannen genoemd omdat deze mannen met een bel hun aanwezigheid aangaven. De bewoners kwamen dan uit hun huizen om naar de mededelingen van deze Bellemannen te luisteren.

In Nederland zijn er nog steeds circa 26dorps/stadomroepers actief en deze omroepers zijn aangesloten bij het omroepersgilde "Eerste Vereniging Stads/ en Dorps Omroepers Nederland".
Onderling hebben deze aangesloten dorps-stadomroepers per seizoen nog steeds verschillende wedstrijden.

Natuurlijk kon De Dorpsomroeper niet ontbreken in de ontwerpen van Atelier Anke. Gecombineerd met de verschillende andere ontwerpen uit de winterserie zal hij heel erg mooi tot zijn recht komen!

prijs compleet pakket € 17.95

 

 

 

 

 

Achterkant Dorpsomroeper

 

 

Detail bel en spreekhoorn

De Lantaarnopsteker

De Lantaaropsteker is helaas een beroep wat geleidelijk aan is uitgestorven, het is een zogeheten Historisch beroep.
Door de overgang van het gaslicht naar het electriciteitsnet, verdween de Lantaarnopsteker uit het straatbeeld van de dorpen en steden.
De Lantaarnopsteker stak vroeger de op gas of olie werkende straatlantaarns aan.
Met behulp van een trap of lange stok kon hij de hoogte van de lantaarnkap bereiken, om zo de op olie of het gas welke aangestoken moest worden, te bereiken.

Veelal had de Lantaarnopsteker ook een andere functie. Doordat hij veel aanwezig was in de straten van de dorpen en de steden vervulde hij vaak ook de rol van bewaker.
Alom bekend en geliefd onder de burgerbevolking.

Natuurlijk kon ook de Lantaarnopsteker niet ontbreken in de ontwerpen van Atelier Anke. Gecombineerd met het ontwerp De Oud Hollandse Lantaarns zal hij erg mooi tot zijn recht komen.
Zet de Lantaarnopsteker bij de lantaarn of op de trap bij de lantaarn. Er zal zo een super mooi tafereeltje ontstaan!

Zelf alleen nog lucifers toevoegen!

prijs compleet pakket € 16.95

!! Er zijn een paar pakketten in omloop met tekorte stokjes voor de ladder. Mocht iemand in bezit zijn van een dergelijk pakket dan kun je me benaderen. Ik zal dan de juiste maat toesturen.

 

 

Lantaarnopsteker bij een
       Oud Hollandse Lantaarn.

Drieluik Winter

De Oldehove staat centraal in dit drieluik. De Oldehove( in het Fries Aldehou) is de scheve kerktoren van Leeuwarden( in het Fries Ljouwert).
Omdat met het bouwen, de toren steeds bleef verzakken besloot men met de bouw gewoon maar verder te gaan. Hierdoor staat de Oldehove nog steeds scheef...

Volgens een oud volksverhaal zat op het strand van de oude Middelzee, op de terp Oldehove, een oud vrouwtje te breien. Plots kwam tot haar verbazing op een stukje land een toren aandrijven....
Het oude vrouwtje vond de toren mooi en riep daarop: "Ho âlde ho".
De toren bleef daar waar hij was en sindsdien staat er in Leeuwarden de Oldehove.

Leeuwarden is vanouds de start- en aankomstplaats van de Elfstedentocht( in het Fries Âlvestêdetocht).
De tocht brengt de deelnemers langs de elf plaatsen in Friesland die ooit stadsrechten hebben verkregen.
Elke deelnemer krijgt het bewijs van deelname, het zogenaamde Elfstedenkruisje, mits alle stempels en "knippen" op de kaart staan en hij of zij voor middernacht over de eindstreep op de Bonkevaart in Leeuwarden komt.

( Dit ontwerp krijgt in de toekomst meer uitbreiding)

Het patroonblad bevat tevens het benodigde extra harde karton voor de versteviging, het angelwire, de gouden kraal en een stukje vlag voor de boot!!!

prijs patroonblad € 9.95

 

 

 

 

 

Detail boot

 

 

 

Detail Oldehove

 

Het Drieluik met IJsmeester Sietske

Drieluik Winter Materiaalpakket

Alleen bij Atelier Anke is een compleet materiaalpakket verkrijgbaar zodat er gelijk aan de slag gegaan kan worden met het nieuwe patroonblad Drieluik Winter.
De grote hoeveelheden aan effen vilt, het sprookjesvilt en het gemêleerde vilt maar ook alle andere materialen ztten in dit materiaalpakket.

prijs materiaalpakket € 25.95

IJsmeester Sietske

De Elfstedentocht, in het Fries Âlvestêdetocht, kent 22 rayons. In elk rayon vertegenwoordigt het rayonhoofd de vereiniging,
de Koninklijke Vereiniging De Friesche Elfsteden.
De rayonhooden meten de ijsdikte, zorgen voor de stempelpost en zorgen voor eventuele kluunpassages. De baas van de rayonhoofden is de ijsmeester.

Zodra het een aantal dagen en nachten streng gevroren heeft slaat de elfstedenkoorts toe. Sietske gaat op pad om met zijn ijsmeetstok de dikte van het ijs te bepalen......zal het ijs voldoende dik zijn aangegroeid??

Pakket bevat alle materialen incl. de Friese klompen en sjaal.
prijs € 15.50

( voor de oplettende en
echte Friezen onder ons ....
Sietske is een meisjesnaam....
Deze naam is echter wel bewust gekozen.
De Friese jongensnaam is eigenlijk Sietse )

 

 

 

Een detailfoto van de IJsmeester......

 

 

`t Huske

`t Huske is eigenlijk "it húske".

Vóór de komst van het watercloset, de wc, was het toilet meestal buitenshuis geplaatst in een huisje, dat boven een beerput of boven een sloot stond.
It húske was meestal een houten huisje en voor sommige rijkere boeren en inwoners een huisje van steen.
De zitting was meestal van hout met een rond gat erin, boven de beerput of sloot. De andere húskes die niet gebouwd waren boven de beerput of sloot, hadden onder het gat een ton of emmer staan.......

Om het schaatstafereel completer te maken mocht `t Huske in de winterserie zeer zeker niet ontbreken. Wat is nog leuker om `t Huske ook te laten gebruiken.
Abke wilde wel na al het schaatsen, chocomel drinken en koek happen plaats nemen.....en laten zien hoe lekker het zit......

Pakket is compleet met beschrijving en het materiaal voor alle accessoires zoals op de foto`s te zien zijn. Inclusief de beschrijving en het materiaal voor het popje genaamd Abke.
Alleen is er nog wat wc papier of keukenrolpapier nodig....

prijs € 25.95`t Huske leeg....Abke is weer schaatsen....


Een blik op.....

Oud Hollandse lantaarns

Deze twee lantaarns zijn gemaakt in de Oud Hollandse stijl met sierlijke vormen en versieringen.
Hierdoor zijn deze twee verlichtingsbronnen in hun vorm voor vele doeleinden geschikt.
Vooral bij het schaatstafereel in de winterserie zijn deze twee lantaarns zeer sfeervol en voorzien zij het tafereel van een mooi zacht licht.
In combinatie met de kerstkransen zullen de lantaarns met Kerstmis bijzonder zijn. Maar natuurlijk met de vlaggenslinger en de Nederlandse vlag en/of de Friese vlag zullen deze twee lantaarns ook in de winter op de seizoentafel vreselijk mooi zijn.

Pakket bevat de beschrijving en het materiaal voor de twee lantaarns maar ook alle accessoires!!!
Inclusief de beschrijving en het materiaal voor de kransen, de vlaggenslinger en de losse vlaggen.
Bevat geen led theelichtjes!

Natuurlijk ideaal te combineren met de Koek en Zopie en/of alle andere pakketten uit de winterserie.

Een lantaarn is ongeveer 31 cm hoog.

prijs € 25.95


Detail van een lantaarn
met vlaggenslinger en vlag.


Aanzicht vanaf de zijkant....

Het schitterende bovenaanzicht.....

De Koek en Zopie

Kenmerkend voor de ijskoude winterdagen is het Nederlandse fenomeen "Koek en Zopie".
De naam Koek en Zopie wordt vooral gebruikt voor de drank en het voedsel die tijdens de schaatsperiodes verkocht wordt.

Zopie komt van soope en dat betekend borreltje. Vroeger werd er nogal wat alcohol genuttigd op het ijs.....
In de 17e tot en met de 19e eeuw bestond zopie uit een mengsel van bockbier en rum.
Aan dit mengsel werden eieren, kaneel en kruidnagelen toegevoegd en vervolgens werd het mengsel opgewarmd, de zopie.
In de 20e eeuw werd er in de Koek en Zopie kraam vaak ook warme chocoademelk, snert en koek voor de liefhebbers te koop aangeboden.

Het pakket bevat ale materialen!! Het is een heel groot pakket met super veel vilt zoals het mooie gemêleerde 100% wolvilt, het bewerkte vilt en echt alle andere materialen. De beschrijving is voorzien van twee mooie kleurenfoto`s.
Tevens is het pakket ook aangevuld om het in een kerstsfeer met de kerstguirlandes te maken!!
Dit pakket is een hele mooie aanvulling op de wintertafel, in het geheel met de andere pakketten uit de winterserie( Jelte leert schaatsen en IJsdansen met Heit en Mem).

prijs € 36.95

Detailfoto met de pan met snert en de bekers met warme chocolademelk......

              


                    De Koek en Zopie in kerstsfeer.

Lekkere koek hoort er ook bij......

De kachel.....deze is zo gemaakt dat de kachel ook kan gaan branden....

 

Super sfeervol!!!

 

 

( zelf nog een led-theelichtje toevoegen en de kachel is gereed voor gebruik)

Femke

Femke is de dame die de gastvrouw is van de Koek en Zopie kraam.
Femke geeft elke schaatser of liefhebber van het gladde ijs precies wat deze persoon wil. Of het nu chocolademelk, een koek of snert is, met veel liefde deelt zij dit uit. Genietend in haar kraam voorziet zij zo vele klanten van al haar lekkernijen.

Warm gekleed met haar jas en omslag is zij bestand tegen de gure vrieskoude. En als het te koud wordt, warmt zij zich snel bij de opgestookte potkachel op. Natuurlijk mogen ook de schaatsers die het te koud hebben gekregen zich bij de behaaglijke warmte zichzelf opwarmen.

Natuurlijk kan Femke niet alleen bij de Koek en Zopie kraam neergezet worden. Bij elk ander winters tafereel zal Femke een blikvanger zijn en zal zij graag een mooi plekje willen hebben...

Het pakkert bevat alle materialen zoals het gemêleerde 100% wolvilt, de wollen stof etc.

prijs € 13.95

 

 

 

Femke van de achterkant gezien...

 

 

 

Close up....is het geen mooie dame.....

Femke en de Koek en Zopie.

 

 

 

De Midwinterhoorn

Een midwinterhoorn is een oud blaasinstrument dat tegenwoordig nog steeds gebruikt wordt in Twente, de Achterhoek en op sommige plaatsen in Duitsland.

De midwinterhoorn is een licht gebogen hoorn van hout op ambachtelijke manier gemaakt, met een mondstuk waarop een melodie wordt geblazen. Het geluid wat ontstaat draagt ver en wie het éénmaal gehoord heeft vergeet het nooit meer. De gespeelde melodie is afhankelijk van de vaardigheid van de blazer en de toonhoogte is afhankelijk van de soort hoorn.

Tegenwoordig worden er veel demonstraties midwinterhoorn blazen gegeven rond de tijd tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen. De blazers blazen dan om de beurt en laten hun klanken horen. Vaak worden er dan ook speciale wandeltochten georganiseerd.

De gehele mystiek, de historie en het huidige gebruik inspireerde mij om dit ontwerp te maken. Misschien als de tijd van de eerste zondag van de Advent is aangebroken, wordt de monotone klank uit deze midwinterhoorn voor ons hoorbaar....

De Midwintehoorn is een ontwerp uit de serie Oude Ambachten.

Het pakket bevat alle materialen die nodig zijn om dit ontwerp te gaan maken
prijs € 14.95

De Midwinterhoorn blazer gezien vanaf de zijkant.

Zijaanzicht close up

                              Close up vooraanzicht

IJsdansen met Heit en Mem

Als het ijs dik op de sloten ligt, gaat het bij Heit en Mem kriebelen......Nadat zij zich dik hebben aangekleed en de Friese doorlopers uit het vet hebben gehaald gaan ze op pad. Samen zoeken ze een geschikte vaart of plas uit..........

Dit pakket bevat alle benodigde materialen voor zowel Heit als Mem. De combinatie tussen het gemêleerde grijze vilt en het bewerkte vilt van de jas van Mem met haar katoenen stippen jurk is uniek. Met het maken van de Friese doorlopers is dit geheel in oude stijl compleet.
Al met al zal dit stel een aanvulling vormen op welke seizoentafel dan ook.....

prijs € 21.95

Jelte leert schaatsen

Het ijs ligt dik op het water van de slootjes en Jelte heeft nieuwe schaatsen gehad. Zijn moeder heeft hem dikke kleren aangetrokken.............al snel glijden de ijzers van zijn schaatsen moeiteloos over het gladde ijs.

Het pakket bevat al het benodigde materiaal om dit tafereeltje van Jelte met zijn stoel te maken. Met de combinatie van het mooie gemêleerde en het effen vilt in combinatie met het ruitjeskatoen levert dit een mooi geheel op.

prijs € 13,95

IJszeilen met Dirk

Dit ontwerp is een aanvulling op de twee laatst uitgebrachte ontwerpen Jelte leert schaatsen en IJsdansen met Heit en Mem.

IJszeilen is als methode van transport van mensen en goederen rond 1600 ontstaan in Nederland. Tevens is ijszeilen een sport waarbij met speciaal gebouwde voertuigen op ijs wordt gezeild en die sinds ongeveer 1840 wordt beoefend.....

Dit pakket bevat alle benodigde materialen zowel voor Dirk als de ijszeilboot. De ijszeilboot is ongeveer 38 cm hoog en 28cm lang. Dirk is in de maatvoering gemaakt van Jelte en Heit en Mem. De combinatie tussen het gemêleerde grijze vilt en het bewerkte witte vilt met de andere kleuren vilt is uniek.
Dirk kan zowel in de ijszeilboot als daar buiten geplaatst worden.
Al met al zal dit ontwerp een aanvulling vormen op elke seizoentafel...

prijs €  26.95

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Scharensliep

De Scharensliep is het tweede ontwerp uit de serie Oude Ambachten.

Door de kleurstelling is de Scharensliep heel leuk te combineren op de winterseizoentafel. In de tijd van sneeuw en natuurijs is het een erg leuk pakket.

Door de schaatsen weg te laten en te vervangen door meerdere scharen zal dit ontwerp ook zeer zeker geschikt zijn voor andere combinaties.

Pakket bevat al het benodigde materiaal. Echter een stukje w.c rol zal zelf toegevoegd moeten worden.

prijs € 16,95

 

 

Snowboard

In de winter als er genoeg sneeuw is gevallen zijn er zeker actieve snowboarders op de bergflanken te vinden. Vloeiend glijden de snowboarders naar beneden, hun snelheid aanpassend aan hun kunnen en de hoeveelheid sneeuw.

Het pakket bevat alle materialen die nodig zijn zoals sprookjesvilt, gewoon vilt, speciale Zweedse tricot en de andere benodigdheden.

prijs €15,95

 

Sneeuwscooter

In de winter als er genoeg sneeuw is gevallen zijn er vooral in de Scandinavische landen sneeuwscooters in de bossen aanwezig. De plaatselijke bevolking past hun vervoer aan het jaargetijde aan. Ook maken hele families uitjes met hun sneeuwscooter. Door de prachtige schoonheid met de door de sneeuw aangeklede natuur kunnen ze soms hele dagen op pad zijn.

Het pakket bevat alle materialen zoals sprookjesvilt, gewoon vilt, speciale Zweedse tricot en de andere benodigdheden.

prijs € 20,95 

 

 

Hagelientje en de Spelende Hageltjes

Hagelientje en de Spelende Hageltjes worden gemaakt van vooral sprookjes vilt.

Hagelientje is ong. 20 cm groot en kan heel goed staan.
De Spelende Hageltjes zijn wat kleiner en zijn de kinderen van Hagelientje. Pakket bevat al het benodigde materiaal voor alle vier de popjes.

prijs € 24.50

De IJsbloemelfjes

Het pakket bevat materiaal voor zowel het grote en het kleine elfje en voor de ijsbloem.De elfjes worden gemaakt van vilt, tule en angelwire.Het grote elfje is 19 cm hoog en het kleine elfje met ijsbloem is 12 cm hoog. Het kleine elfje past precies in de ijsbloem en het grote elfje staat goed op de loden voetjes op vorm. Pakket bevat al het benodigde materiaal. 

prijs € 17.50

De IJspegel kabouter

De IJspegelkabouter is 18 cm. hoog en wordt gemaakt van verschillende kleuren vilt.
Ter versiering wordt er gebruik gemaakt van kleine ijspegeltjes.
Hij heeft een draagzak welke ook gevuld wordt met deze pegeltjes.

prijs € 22.95

Kabouter Nicolaj

Kabouter Nicolaj is een poolkabouter van 18 cm. hoog. Hij is gemaakt van vilt en soepel nepbont. Op zijn rug heeft hij een rugtasje en in zijn handje heeft hij een paar sneeuwschoenen vast.
Het pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 22.95

Kabouter Sofja

Kabouter Sofja is het vrouwtje van kabouter Nicolaj, de poolkabouter.
Ze is 18 cm. hoog en heeft een warme jurk van speciale velours en een cape van soepel nepbont. Haar handjes kan ze lekker wegstoppen in een mofje gemaakt van het bont. 
Het pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 22.95

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Een mooi stel bestaande uit twee pakketten Moosie en Rudolf

 

Moosie - een grappige kerst eland

Uitleg is niet nodig toch???
Grappig en superdecoratief!

( alleen stokje voor de ster dient men zelf te zoeken in tuin, plantsoen of bos)

prijs inclusief de ster € 16.95

Rudolf - een grappig kerst rendier

T`ja dan hoort deze er toch ook bij ;-)

prijs inclusief houtschijfje met tekst € 16.95

-------------------------------------------------------------------------------------

Kerstballen--rond en peervormig

Het zijn twee ontwerpen voor de feestmaand. Aangezien ik het zelf ook erg leuk vind om mijn kerstboom met persoonlijke dingen te versieren besloot ik om deze vier kerstballen uit te gaan brengen.

Per pakket zijn beide ontwerpen op de foto mogelijk om te maken. Elk pakket bevat dus al het benodigde materiaal.

Met de luxe uitstraling, die deze kerstballen hebben, kan een kerstboom mooi opgesierd worden. Natuurlijk kunnen de kerstballen ook een ander plekje gaan krijgen.

In elk pakket zit materiaal voor een kerstbal in de rood-tinten met sterbloemen en dennengroen en een andere kerstbal in groen-tinten met en zonder een kerstklok en met hulstblaadjes.
Het mooie satijnband en de parels in kleur maken het geheel van de kerstallen in luxe af!


Kerstbal-rond

In het pakket is voor beide kerstballen materiaal aanwezig.

prijs € 9.95

 

Kerstbal-peervormig

Pakket bevat al het materiaal voor de twee kerstballen.

prijs € 8.95

 

 

 

 

 

beide kerstballen van bovenaf gezien

Een close up van kerstbal-rond:

 

 

 

 

          de kerstbal met inwendige ster

 

 

 

               kerstbal met kerstklok

Een close up van kerstbal-peervormig

 

 

 

de kerstbal-peervormig met sterbloemen

 

als laatste de kerstbal-peervormig met hulstblaadjes

Julbock

In Zweden hadden ze vroeger in plaats van de Kerstman, de Tomte, een soort kabouter. De gewoonte was dat op Kerstavond de Zweden kerstpap, rijstepap met een klont boter, neerzetten om zo de Tomte te vriend te houden. Ze geloofden dat onder elke boerderij een Tomte woonde.....
In deze tijd bracht de Julbock de kerstcadeautjes rond. De Julbock is een bok gemaakt van stro.
Door de tijd heen veranderde echter het verhaal, de Tomte bracht samen met de Julbock, de cadeautjes rond.

De Zweden zetten nog steeds een Julbock onder de Kerstboom, het is traditie maar ook geloven ze dat dit neerzetten van een Julbock geluk brengt.
Voor de Tomte zetten ze nog steeds kerstpap neer, die kan dan met de Kerst weer heerlijk smullen.....

Dit is een relatief prijzig pakket maar dit komt door het verbruik van de grote hoeveelheid vrij dure stokvilt wat nodig is om dit ontwerp tot zijn recht te laten komen en om beide Julbock te kunnen maken.
Echter is dit ontwerp natuurlijk zo wel erg bijzonder!
In combinatie met de pakketten Kerstbal-rond en Kerstbal-peervormig en gehangen aan een krans zal dit een zeer decoratief geheel worden en een aanwinst om ter decoratie met de Kerst op te hangen!!

prijs  € 21.95

 

De combinatie van het pakket Julbock met de Kerstbal rond en peervormig gehangen aan een wilgenkrans.
tip! Zie aanbiedingen voor de pakketten Kerstbal rond/peervormig!

De kerstboom

De Kerstboom is 26 cm hoog. 
De Kerstboom wordt gemaakt van diverse materialen.|
Dit pakket is heel goed te combineren met het pakket Verhaaltjestijd.

prijs € 15.50

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR!

Verhaaltjestijd

In slaapkleding zit vader zijn twee kinderen voor te lezen uit Het Grote Boek. Of het nu een oud kabouterverhaal is of Het Kerstverhaal....... Verhaaltjestijd wordt gemaakt met verschillende soorten materialen en is heel goed te combineren met het pakket De Kerstboom.Pakket bevat alle benodigdheden voor het gehele tafereel.

prijs € 22.95

Sterrenlicht

Sterrenlicht is een popje van 16 cm hoog. Ze is gemaakt van twee kleuren vilt. Haar haar is van Nieuw Zeelandse lontwol en in haar handje heeft ze een ster op een stafje. Ze heeft loden voetjes op vorm zodat ze goed kan blijven staan.

prijs € 13.95

Kerstjochie

Kerstjochie is gemaakt van rood en groen vilt. Met zijn groene haar en dennenappeltje is hij zeer geschikt om in de kerstboom opgehangen te worden. Pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 6.60

Kerstjuffie

Kerstjuffie is gemaakt van rood en groen vilt. Met haar rode haartjes en dennenappeltje is ze zeer geschikt om in de kertboom opgehangen te worden. Pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 6.60

Kerstman-handpop

De handpop is gemaakt van verschillende kleuren vilt, pompoenen en stof. Pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 10.95

Bezoek ook onze facebook pagina!