Zomer

Grote libel

In Nederland komen tientallen verschillende libellen voor, ieder met hun eigen mooie kleurenpatroon.
Het achterlijf van een libel is meestal lang en dun en met hun doorschijnende en niet opvouwbare vleugels vliegen libellen ritselend door de lucht.
Als het moet kunnen libellen zelfs achteruit vliegen.

Wist je dat libellen zelfs behoren tot de snelst vliegende en oudste insecten ter wereld?

De libel genaamd “Blauwe Glazenmaker” is de bron van inspiratie van dit ontwerp.
Met zijn mooie blauwe en frisgroene kleuren is deze libel een aanwinst om ter decoratie met een mooi stuk hout of op een mooie steen neer te zetten. Natuurlijk kan de Grote libel ook opgehangen worden, een blikvanger in de desbetreffende ruimte!

In dit pakket zitten alle benodigdheden die nodig zijn om de Grote libel te maken.

Prijs compleet pakket € 11.95

 

 

 

 

 

Even het hoofdje dichterbij.....

 

 

 

Natuurlijk is ophangen ook een mogelijkheid.

Hier is de Grote libel in zijn natuurlijke omgeving.....mooi!!

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Zilverzand

De basis bestaande uit het mooie materiaal van zijde gaf mij de inspiratie voor deze serie.
Bestaande en gebruikte zijdevezels gerecycled tot duurzame zijden lint en garens.

Eerst worden de bestaande zijde vezels van hun kleur ontdaan en daarna verkrijgen de zijden materialen met een nieuw verfbad hun nieuwe kleur. Doordat de zijden garens en het zijden lint gerecycled zijn en hun basis onderling kan verschillen, kunnen er variaties in kleur ontstaan. Door deze variatie ontstaat er wel een uniek product.

Zilverzand is het eerste ontwerp uit een nieuwe serie. Met haar zwierig rokje danst Zilverzand het liefste de gehele zomer over het zand van strand en duinen. Het geluid van de branding vormt voor haar de muziek waarop zij danst. Vooral als de avondzon achter de horizon aan het zakken gaat, is Zilverzand in haar element.
Een mooie en sierlijke zandbloem draagt zij in het haar en een grote tas draagt ze om haar schouder zodat alle mooie vondsten mee genomen kunnen worden.

Wie zal Zilverzand zien dansen en welke mooie schelpjes en andere vondsten zal ze die avond dan in haar tas gestopt hebben?

prijs € 19.95

 

 

 

Detail van de tas van Zilverzand

 

 

Close up van de bloem en Zilverzand haar haren

 

 

Zilverzand op een mooi plekje tussen de schelpen.....

--------------------------------------------------------------------

Merel

In dit ontwerp wordt bananenzijde in garen verwerkt. Een schitterend materiaal wat door zijn glans en zachtheid uniek is! Door deze combinatie en variatie in materialen ontstaat er vervolgens mooi product!

In de nazomer is Merel altijd in de buurt van onze lijsterbesstruik te vinden. Snel plukt ze wat bessentrosjes af om de vogels te voeren. Vooral de wat zwakkere en wat onhandige jongere vogels hebben haar voorkeur. Liefdevol zorgt ze dat ook deze dieren hun aandeel van bessen krijgen. Onze eigen huismerel is dan ook vaak bij haar in de buurt te vinden…

Misschien komt Merel ook bij jou langs om bessen voor de vogels te plukken….

prijs € 23.95

 

 

 

Het haar van Merel van de mooie bananenijde gemaakt!

 

 

Het mereltje eet een besje.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Pommetje

Het mooie materiaal wat ik gebruikt heb in het ontwerp Zilverzand krijgt nu het vervolg. Pommetje is het volgende ontwerp uit deze nieuwe serie. De mooi oranje kleuren van het zijdelint en het garen vroegen om dit ontwerp te gaan maken….En met de mooie ronde vormen verwerkt in dit ontwerp speciaal om het lijfje te vormen, lijkt Pommetje zelf haast wel een beetje op een pompoen.

Pommetje gaat in de vroege herfst op pad om mooie pompoenen uit te zoeken. Zijn strohoedje op zijn hoofd voorkomt dat de late najaarszon in zijn ogen schijnt en hij kan zo goed de pompoenen bekijken om te gaan kiezen. Als hij mooie pompoenen gevonden heeft maakt hij snel een keuze welke pompoenen hij mee zal nemen. Sterk als hij is legt hij een grote pompoen op zijn schouder en vervolgt hij zijn weg naar huis.

Is Pommetje thuisgekomen dan krijgt elke pompoen een mooi plekje. Misschien zal Pommetje bij jouw thuis ook wel een mooie pompoen neerleggen…. 

prijs € 23.95

 

 

 

Met een mooie pompoen op zijn schouder gaat Pommetje op pad....

 

De pompoenen...

----------------------------------------------------------------------------------------

 

In de Bezige Bij

Nu de zon aardig zijn best doet om te schijnen en de lente goed gaat beginnen.....begint het hier in het atelier te zoemen van leven......
Alle bloemen gaan langzaam open en gaan bloeien.....de honingbijen komen weer tot aktiviteit. Hard gaan de bijen aan de slag om nectar en stuifmeel te verzamelen.

Deze nijvere diertjes gaven mij zoveel inspiratie en daarom heb ik deze drie pakketten:

 

 


De Bijenkoningin

In de natuur leven bijen op beschutte plekken zoals bijvoorbeeld in een holle boom. Door de mensen worden bijen gehouden in een bijenkorf.
Een bijenvolk is een sterk sociale eenheid. De Bijenkoningin is de vrouwelijke bij die voor het nageslacht zorgt. Daarmee is zij onmisbaar voor de bijenkolonie.

Deze Bijenkoningin is een honingbij en verkrijgt haar voedsel uit nectar en stuifmeel van bloemen, zo vormt ze een belangrijke schakel in het proces van de bestuiving. Zo heeft elke Bij een stuifmeelkorfje bij zich, voor het vervoer van de kostbare stof, de nectar en het stuifmeel.
De honingbij is vooral bekend om haar honing.........

prijs € 14.50


De Bijenkinderen

In de echte natuur bestaan er geen "echte" bijenkinderen.....maar worden de eitjes tot larven en in een later stadium de werksterbijen.....

Echter met onze fantasie bestaan er toch Bijenkinderen. Vooral deze drie kleine bijtjes zullen met hun honingraat op de seizoentafel niet misstaan.
Het slapende bijtje met zijn volgegeten ronde buikje zal ons vertederen. Het snoepende bijtje laat zien hoe heerlijk "het zoete goud", de honing smaakt. Vol overgave zit deze kleine bij te likken en te smullen van al dat zoets.
De derde kleine bij is een kleine ondeugd. Deze gaat graag op verkenning uit en zal vooral in de bijenkorf vele ondeugd streken uithalen......

prijs € 16.95

Detailfoto

Het snoepende bijtje......

Detailfoto

Het slapende en duimende bijtje.....

 

In de Bezige Bij, de bijenkorf

In de natuur leven bijen op beschutte plekken zoals bijvoorbeeld in een holle boom of spleten in rotsen. Door mensen worden bijen gehouden in een bijenkorf. Een bijenkorf is een door de mens vervaardigd onderkomen voor de honingbij. Veel bijenkorven werden uit stro vervaardigd.

Een bijenvolk is een sterk sociale eenheid.  Iedereen kent wel de vlijtige honingbijen door de honing die zij maken. Bijen zijn altijd te vinden in de buurt van bloeiende bloemen.
Deze bijenkorf, In de Bezige Bij, zal zeker niet misstaan op de seizoentafel vooral met de versiering van de rozenstruik en de bloemenpol die groeit langs de zijkant van deze bijenkorf.....

prijs € 31.95

 

Detailfoto

De rozenstruik van In de Bezige Bij.....

 

 

De Borboleta-achtigen

Materiaal gaf mij de inspiratie en het gevoel om deze ontwerpen te maken. Grotere projecten geschikt voor decoratie om neer te zetten of aan een muur te hangen.
Een blikvanger zijn de twee eerste ontwerpen uit deze serie zeker!! 
De afmetingen zijn ongeveer van hoofd-staart 22-23 cm en de wijdte van de grote vleugels niet helemaal uitgespannen is ongeveer 35 cm.
Er zullen in de toekomst nog enkele ontwerpen in deze serie volgen.

Amarela

De Borboleta familie is een familie van verschillende vlinders met heel speciale kenmerken. Het belangrijkste kenmerk is "het kuifje" op hun kopje. In de kleur van de vlinder zelf bevind zich dit kuifje vlakbij en rondom de voelsprieten. Dit kuifje geeft de vlinder een zeer aandoenlijk aanzicht.
Het tweede belangrijke kenmerk is de soort "wikkeling" op het lijfje. Waarom, wat en waarvoor deze wikkeling zich op het lijfdeel bevind, zijn de biologen nog niet over uit. Onderzoek zal dit in de toekomst nog moeten uitwijzen...... Bijzonder is het zeker en het geeft de Borboleta achtigen hun specifieke uiterlijk.
Nog een paar speciale kenmerken zijn dat deze soort vlinders groter zijn als normaal en zich in de buurt van één speciale bloemsoort zijn te vinden.

Amarela is zo`n speciale vlinder. Amarela is vooral te vinden rond en vlakbij de bloem van de Cassia. Met de mooie verschillende gele kleuring vormt Amarela een mooi geheel met de gele bloemenpracht van de Cassia struik.
Voorheen was deze Cassia alleen te vinden in verre warme streken maar gelukkig groeit en gedijd de plant ook hier goed in ons landje mits de struik in de winter vorstvrij gehouden wordt.
Hierdoor is gelukkig bij ons de kans groter geworden om een Amarela goed bij ons te laten wonen....

Het pakket bevat alle materialen en is voorzien van twee foto`s n kleur. De materialen bestaan o.a uit diverse soorten en kleuren vilt, dik en dun woldraad etc. De hoevelheid aan materialen is groot mede omdat de grootte van dit ontwerp dit nodig heeft.

prijs € 32,95

 

 

Laranja

Ook Laranja behoort tot de familie van de Borboleta achtigen.

Laranja is vooral te vinden rond en vlakbij de trompetbloem. Met de mooie oranje kleuring vormt Laranja een mooi geheel met de oranje bloemenpracht van de trompetbloem.
Voorheen was deze trompetbloem alleen te vinden in de warme zuidelijke landen en streken maar gelukkig groeit en gedijd de plant ook hier goed in ons landje. Hierdoor is bij ons de kans groter geworden om een Laranja bij ons te laten wonen......

Ook dit pakket bevat al het materiaal en is de hoeveelheid aan diverse soorten en kleuren vilt groot.
Dit natuurlijk ook omdat Laranja een grote vlinder is.
Net zoals bij Amarela bevat de beschrijving ook twee mooie foto´s in kleur.

prijs € 32,95

Clarosa

Clarosa behoort zeer zeker ook tot de familie van de Borboleta achtigen.

Clarosa is de derde speciale vlinder in deze serie.
Clarosa is een wat kleinere vlinder in de Borboleta familie en is vooral te vinden rond en vlakbij een prunus. Een prunus boom of struik behoort tot de rozenfamilie. Met de mooie roze kleuring vormt Clarosa een mooi geheel met de roze bloemenpracht van de prunus.

Hier gecombineerd met de staander en het lichtje, vormt er helemaal een speciaal geheel met Claroa en de bloemen.

Het led-lichtje moet zelf worden toegevoegd maar zal in de wat donkere avonden zeer zeker sfeer brengen.....Voor de rest is het een pakket met veel verschillende maar ook veel materiaal en natuurlijk geheel compleet.

prijs € 26.50

 

 

 

Detail hoofdje, bloem en bladerkapje met lichtje erin....

 

 

 

Detail van de  bloemen.

Mini Borboletas

De Mini Borboletas zijn de kleintjes van de Borboleta achtigen.
Al wel hebben ze de wikkeling op hun lijfje maar het kuifje ontbreekt nog. Vooral vroeg in het voorjaar zijn deze Minis te vinden. Bij vroege bloesem komen de Minis in grote getallen uit de eieren.....
De definitieve kleuring en waarschijnlijk ook hun kuifje krijgen de Minis als zij zich bij hun favoriete bloemsoort heben genesteld.....

Hier gecombineerd met een bloesemtak of een schaaltje met gekleurde eitjes vormen de Mini Borboletas een sfeervoltafereeltje.
Verlangend naar het voorjaar en super gaaf ook eventueel met Pasen.....

prijs € 9.75

 

 

 

....met de gekleurde eitjes.....

 

 

 

....aan een tak.....de "wijde wereld" toegemoet vliegend.....

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Zomerzoet

Zomerzoet .....wie is dat??
Zomerzoet is een meisje dat dol is op zomerse dagen. Gekleed in haar bloemenhesje met rokje, schommelt zij het liefste de gehele zomerse dag. Op haar bloemenschommel heeft ze dan ook uren plezier!

Zomerzoet is leverbaar in twee kleuren rood en frisgroen.

Beide pakketten in de gewenste kleurstelling bevatten al de materialen die nodig zijn om Zomerzoet te maken. Geef de kleurstelling bij een bestelling graag even duidelijk aan!

prijs € 15.95

 

 

 

Zomerzoet in het frisgroen.

Op vakantie met piloot Jörn

Piloot Jörn is een avontuurlijk mannetje. Hij wilde wat van de wereld zien, en besloot zelf een vliegtuig te bouwen om mee op stap te gaan.
Vele plaatsen heeft hij al bezocht, maar hij is nog steeds op zoek naar nieuwe avonturen.
Misschien dat hij wel een keertje bij jou op bezoek komt.
Sta echter niet vreemd op te kijken als hij weer snel vertrekt naar een volgende bestemming voor een nieuw avontuur.

Het vliegtuig en zijn piloot worden gemaakt van diverse kleuren vilt.
De vleugelwijdte is 30 cm en het vliegtuig is 13 cm hoog.
Piloot Jörn is uitneembaar en kan al naar gelang wel of niet plaats nemen in het vliegtuig.
Pakket bevat al het benodigde materiaal zoals vilt, vulwol en leer voor de helm, schoenen en bril.

prijs € 22.95

Avondrood

Avondrood is de rode, oranje en gele kleur van het hemelgewelf dat vaak te zien is als de zon bijna of net is ondergegaan. Avondrood gaat vaak vooraf aan een mooie zonnige dag.

De fraaie kleuren bij de schemering houden verband met de lange weg die het zonlicht van de laagstaande zon door de atmosfeer aflegt.

Het vrouwtje Avondrood komt vooral te voorschijn in het zonlicht van de laagstaande zon. Met haar kleintje laat ze haar zonnestraaltjes vrijkomen.
De lange weg die ze samen hebben afgelegd, kan alleen maar plaatsvinden onder de juiste omstandigheden van het weer.
Vooral op een zomerse avond is de kans groot dat het vrouwtje Avondrood met haar kleintje te zien zal zijn.

              Als jij de mooie zon zoekt
                achter de horizon of de bomen,
              brengt vrouwtje Avondrood
                al je mooiste dromen.

Avondrood en haar kleintje zijn gemaakt van mooi geverfd kleurenboogvilt en sprookjes wol op kleur.
Avondrood zelf is 15 cm groot en kan goed staan op haar loden voetjes op vorm.

prijs € 18.45

Libby

Van waterelfjes is bekend dat ze ervoor zorgen dat de mensen veel energie krijgen. Hierdoor worden de mensen blij en vrolijk.

Waterelfjes kan men zien bij het water als kleine dwaallichtjes of als een lang lint van mist. Ook berijden ze de golven van het water.
Bij poelen of moerassen zijn ze te vinden op de wat donkere plekken.
De kleding van een waterelfje is vaak in het blauw en glinstert.

Ook zorgen ze voor de harmonie tussen de waterwezens.

Libby is een waterelfje dat vooral omringd wordt door libelles. Samen dansen ze vlak boven de waterspiegel. Als wij het dansspel zien, worden we vervuld van vreugde, blijheid en genoegzaamheid.
Om het dansen van Libby en haar libelles te kunnen aanschouwen moeten wij daar ons voor openstellen. Lukt ons dat, dan komen we in een staat van volkomen verrukking.

Of het mysterie van de waterelfjes op waarheid berust is aan een ieder, om er wel of niet in te geloven.

Libby is 15 cm groot en heeft 3 libelles om zich heen fladderen. 

prijs € 13.95 

Brunn-nisse

Brunn betekent waterput, nisse betekent kabouter. Deze twee woorden worden gebruikt in de Scandinavische landen. De letterlijke vertaling is dus Waterput-kabouter.
Wie van ons kent het liedje niet?
    Twee emmertjes water halen,
    twee emmertjes pompen………..ect

Brunn-nisse voelt zich dan ook erg op zijn gemak in ons land.
Water is één van de belangrijkste dingen die ook de kabouters nodig hebben om te kunnen overleven. Brunn-nisse vervult dus een belangrijke taak om al de kabouters en het leven om zich heen van water te voorzien!
Elke kabouter, elk dier of gewas voorziet hij van water. Brunn-nisse heeft een erg druk bestaan en is dus onmisbaar.
Gaan wij, de mens, op zoek naar Brunn-nisse dan is hij moeilijk te vinden. Hij onderhoudt zijn waterput heel goed en bij gevaar zal  Brunn-nisse hem verstoppen.
Op deze manier zal de waterhuishouding in de kabouterwereld altijd blijven bestaan.

Brunn-nisse is 20 cm hoog. Hij en zijn waterput zijn gemaakt van o.a. diverse kleuren vilt, sprookjesvilt, sprookjeswol en woldraad.
Pakket bevat alle benodigdheden zoals garen, karton, 3 emmers en kurk als decoratie.

prijs € 28.60

 

 

Watertafereel met lisdodden

Dit Tafereel wordt gemaakt van sisaldoek en met als decoratie kurk. De lisdodden bestaan uit stokvilt en lontwol.
Het pakket bevat al het benodigde materiaal.

prijs € 6.50

Bloemenjochie

Het Bloemenjochie is een ondeugend bloemen jongetje wat altijd bezig is met de bloemetjes.
Als er bloemensteeltjes zijn afgebroken zet hij ze in een plasje water zodat de bloemen hun pracht niet snel verliezen. Hij is dan ook vaak zichtbaar als hij met bloemensteeltjes aan het sjouwen is.
Zijn de bloemen éénmaal verlept dan maakt hij er een bedje van om in uit te rusten.

Hij is gemaakt van vilt en zijde. Hij heeft een bloemensteel vast van stokvilt en zijde bloemen erop.

prijs € 8.50

Bloemenjuffie

Het Bloemenjuffie is een heftig dametje. Ze bevindt zich altijd tussen d bloemen. Ze houdt van kleur en geur.
Haar kleren bestaan voornamelijk uit blaadjes en bloempjes.
Zodr het zonnetje schijnt heeft ze het reuze naar haar zin, op haar gezichtje verschijnen dan ook allemaal sproetjes....

Ze is gemaakt van vilt, organza zijde en een andere kleur zijde en ze heeft
in haar handje een bloem van twee soorten zijde.

prijs € 8.50

Bladjuffie

Bladjuffie is het zusje van het Waterjuffie.
Het bladjuffie leeft tussen de bladeren van de bomen.Ze is grote vrienden met de lieveheersbeestjes. Deze zijn dan ook altijd in haar buurt te vinden.
Als het kouder wordt verstopt ze zich onder de dikke laag bladeren in het bos.
Deze bladeren gebruikt ze ook om te schuilen voor te felle zonneschijn of voor een regenbui.
Kortom het is een pittig juffie wat zich prima kan redden.

Ze is gemaakt van vilt, schuilende in een blad van vilt en het haar wordt gemaakt van regenboogwol.
Compleet met lieveheersbeestje. 

prijs € 8.50

Waterjuffie

Het Waterjuffie is een vroljk mieisje.
Ze leeft in de bloempjes die groeien in de buurt van water. In haar bootje gemaakt van een paar bladeren vaart zij overal heen. Vooral als het goed weer is komt ze tevoorschijn...
Ze is gek op kleurtjes en haar pakje bestaat daarom uit haar lievelingskleuren.
Als ze bang is zoekt ze een waterbloem op en verstopt zich dan razend snel tussen de bloembladeren.

Ze is gemaakt van vilt en haar van regenboogwol.
Het bootje bestaat uit twee verschillende vilten bladeren met twee echte zijde bloemen erop.

prijs € 8.50

Onder de Parasol

Wie kent het niet als de temperatuur in het voorjaar en zomer hoog oploopt...

Heerlijk likkend aan hun ijsjes zitten twee kindjes op een tuinbank. 
Genietend van de verkoelende schaduw van de parasol.


Dit patroon is erg leuk om te combineren met de pakketten uit de serie Buiten Spelen.
Tevens is het patroon ook erg geschikt om op een strand seizoentafel neer te zetten.

Het is een patroonboek met de beschrijving voor het gehele tafereel.

prijs € 9,95

Het materiaalpakket Onder de Parasol

Voor het patroon van Onder de Parasol is bij Atelier Anke een materiaal pakket leverbaar.

Dit materiaal pakket bevat alle benodigdheden om het gehele tafereel te maken. Het pakket bevat o.a. het sprookjes vilt, alle andere kleuren vilt, het garen ect.

prijs € 18,95

 

                            Buiten spelen- de gehele serie popjes bij elkaar

 

Meisje met step

Als het goed weer is spelen haast alle kinderen buiten. Ze vermaken zich kostelijk met allerlei activiteiten.
De step is vooral favoriet onder de meisjes. Met het mandje aan hun stuur kunnen de meisjes allerlei zogenaamde “boodschapjes” doen.


Pakket bevat sprookjesvilt, kant en natuurlijk materiaal voor de step.

prijs € 14.95 

Jongen op skateboard

Ook jongens vermaken zich kostelijk als het weer goed is om buiten te spelen.
Bij de jongens is dan ook het skateboard favoriet!

Het pakket bevat sprookjesvilt, diverse andere kleuren vilt maar ook alle andere materialen voor het maken van de skateboard.

prijs € 13.50

De Zandbak

In de zandbak worden grote zandkastelen gemaakt en gebouwd...

In dit pakket bevinden zich natuurijk ook alle materialen voor  het gehele tafereeltje va het kindje en de zandbak met zankasteel.

prijs € 12.65

De glijbaan met schommel

Vooral de glijbaan met schommel is favoriet bij de aller jongste onder de kinderen....

In dit pakket bevinden zich alle materialen voor de glijbaan met schommel en beide kindjes.
Door de goede constructie  en verbruik van het bijgeleverde materiaal, is het geheel van schommel en glijbaan stevig!

prijs € 18.95

De Wipwap

Op de wipwap of wiebelpaard is ook altijd wel een kindje te vinden.....

Ook hier zijn alle materialen voor de wipwap en het kindje in het pakket aanwezig.

prijs € 9.95

De wip

Natuurlijk zijn er op de wip twee kindjes druk bezig...heerlijk genietend van het weer en elkaars gezeldschap!

Voor de wip is houten materiaal in het pakket meegeleverd alsmede natuurlijk de materialen voor beide kindjes.

prijs € 13.50

Bezoek ook onze facebook pagina!