Nieuw

Extra verkrijgbare artikelen en aanbiedingen.....kijk onder het aparte kopje aanbiedingen want wie weet zit er wat leuks bij!!

De koetsier

In de winterdagen ment de koetsier met veel plezier de arreslee snel en bijna geruisloos over de sneeuw en de bevroren waters. Met de teugels goed in zijn handen bestuurt hij behendig de slee voort.
Op hoogtijdagen zal de arrenslee dienst doen als rijtuig en zal de koetsier met zijn kostbare vracht, te weten het jonge bruidspaar, het paardje besturen daar waar het bruidspaar maar naar toe heen wil

Pakket bevat al het benodigde materiaal.
Het ontwerp is goed te combineren met de andere pakketten uit de winter serie, maar natuurlijk helemaal super met het pakket De Arrenslee/rijtuig en het Friese paard!

prijs € 16.95

 

 

 

Achter op de bok van de arreslee...

-----------------------------------------------------------------------------

Het Roodborstje

Wie kent dit lieve vogeltje niet....
Van vele de favoriet onder onze gevleugelde huisvrienden.....
Een compleet pakket in het naaldvilten om het Roodborstje volgens de foto te maken.

Alleen nog zelf toevoegen, het stokje waarop het Roodborstje aan bevestigd wordt.
prijs € 18.50

-----------------------------------------------------------------------------------

De zeehonden

Super om op de jaartafel in de winter te plaatsen maar ook zeker aandoenlijk als losstaand tafereeltje.

Een compleet pakket in de techniek van het naaldvilten, met alle materialen en een zeer uitgebreide beschrijving om mama zeehond en haar twee kleintjes te kunnen maken.
Prijs € 23.95

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kikker redding

Zoals bekend helpen kabouters alle dieren met honger, in nood of met pijn in het dierenrijk.  Groot of klein alle kabouters waar dan op de wereld zullen hun uiterste best doen om te helpen……en zie hier….

Na een grote en langdurige regenbui liggen er grote en diepe plassen in het herfstige bos.
Normaal is dat geen probleem, afgewaaide takjes en bladeren vormen natuurlijke bootjes voor de kleinste onder de dieren om zich snel uit het diepere water te redden.

Echter kleine kikker die nog niet zo goed zwemmen kon dacht dat deze plas niet zo heel diep was.
Niets was minder waar…..al spelende was de kleine kikker in het diepste van de plas terecht gekomen!
Gelukkig hoorde kabouter Rik het zachte gekreun. Zonder aarzeling stapte hij in zijn bootje van palmblad en spoedde hij zich naar de kleine angstige kikker.
Moeder kikker keek vol spanning op de kant toe hoe kleine kikker door kabouter Rik in het bootje werd geholpen. Snel peddelde kabouter Rik met het natte kleine kikkertje naar de kant van de plas. Met tranen van geluk in haar ogen nam moeder kikker het kleine natte kikkertje in haar armen.
Wat een kikker redding !!

Gemaakt van gemęleerd 100% wolvilt en effen wolvilt.
Bevat al het benodigde materiaal 
ook het bootje en de mast!
!!!
Onderling kunnen in de pakketten de maten van het bootje
en de mast verschillen en zijn de pakketten enigszins wat kwetsbaar

prijs pakket € 12.95

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Friese paard

Het Friese paard is het oudste inlandse raspaard van Nederland.

Het is een sierlijk ogend paard met een fiere houding. Het lichaam is compact en sterk, tevens is het Friese paard bijna altijd zwart van kleur. Het paard is vriendelijk, levendig maar ook mak, intelligent en leergierig en daarnaast ook trouw. Ook is het nog eens een fijne en gewillige werker.
Door al deze mooie eigenschappen is het Friese paard zeer geschikt voor recreatief gebruik in het rijden en maken van buitenritten. Ook is het paard zeer geschikt voor dressuur en als tuigpaard.

Het pakket bevat al het materiaal voor het Friese paard al of niet met zijn dekje, tuig en leidsels en alle andere versieringen. Zoals bijvoorbeeld 100% wolvilt, bewerkt vilt kant en band met belletjes etc.

prijs pakket € 29.95 

 

 

Het Friese paard compleet met al zijn versieringen.
Het Friese paard voor de arrenslee

Arrenslee-rijtuig

De arrenslee is een slee die voortgetrokken wordt door één of meer trekdieren zoals paarden of rendieren. De bekendste is die van de Kerstman….

Door de glijders is de arrenslee goed stuurbaar en wendbaar over sneeuw en ijs. Maar doordat de winters veel minder vaak sneeuw en ijs geven, zijn er ondertussen al veel arrensledes met wielen uitgerust. Hierdoor kan de arrenslee jaarrond en dus ook buiten het koude winterseizoen gebruikt worden.
En daardoor is de mogelijkheid ontstaan om sledes te gebruiken voor pleziertochtjes, feesten en in Friesland zelfs bruiloften.

Een slede uit Friesland wordt een arretikker genoemd en deze sledes zijn fraai beschilderd en worden voortgetrokken door een statig Fries paard.

Wist je dat de naam een verbastering is van narrenslee? Het woordje "nar" heeft betrekking op de bellen. waarschuwen zodat zij de baan kunnen vrijmaken….. Omdat de sledes vrijwel geruisloos over de sneeuw worden voortgetrokken zijn de gebruikte paardentuigen voorzien van een band met belletjes. Deze "narren" belletjes dienen om de voetgangers op tijd te kunnen waarschuwen zodat zij de baan kunnen vrijmaken…..

Deze arrenslee is gebaseerd op een zogeheten arretikker.
Met de aanpassing van de wielen kan deze arrenslee als rijtuig dienen en voortgetrokken worden door een Fries paard en zo zal het geheel in het Hollandsche landschap niet misstaan ….

Het pakket bevat al het materiaal voor de arrenslee met en zonder wielen! Zoals bijvoorbeeld 100% gemęleerd wolvilt, div. kleuren sprookjes-vilt, bewerkt vilt, speciaal borduurgaren etc.

prijs pakket € 42.95 

 

 

 

 

Arrenslee rijtug, geschikt voor alle seizoenen :-)

------------------------------------------------------------------------------------------

De molen

Het begin van een serie Hollands landschap. Een tweede specifieke molen maar ook andere mooie projecten zullen gaan volgen. Daarnaast zullen deze ontwerpen ook zeker zeer mooi te combineren vallen met de reeds bestaande winter serie.
Maar nu eerst de eerste in de rij….

Een molen kan uiteenlopende functies hebben zoals het malen van meel, het zagen van hout tot het oppompen van water. Zelfs het vervaardigen van olie en verf behoren tot de mogelijkheden.

Een molen kan aangedreven worden door de wind, water, elektriciteit maar zelfs ook door spierkracht van mensen of dieren.
Deze molen is een stellingmolen en is een hoge windmolen.
Dit soort molens staan vaak in een bebouwd gebied en moeten daarom hoger zijn om in de bebouwde kom alsnog voldoende wind op te kunnen vangen om te kunnen draaien.
Daarom is er halverwege de hoogte van deze molens een stelling ook wel een omloop, galerij, gaanderij genoemd, welke rondom de molen loopt. Vanaf deze stelling kunnen de wieken voorgelegd worden met de zeilen en kan de molen worden gekruid. Kruien is het draaien van de molen zo-dat de wieken "op de wind" staan gedraaid….

Het pakket bevat de uitgebreide beschrijving met nog twee extra detail foto`s in kleur.
Veel verschillende soorten en kleuren vilt, het sprookjesvilt en alle an-dere materialen zoals het materiaal voor het draaimechanisme, het karton, strengen garen etc zijn in dit schitterende pakket toegevoegd.

De molen in deze stand is ong. 50cm hoog, de wieken kunnen draaien en de molen kan met led theelichtjes worden verlicht!!

Kortom een super mooi project met schitterende materialen voor diegene die de uitdaging aandurft!

prijs € 64.95

De molen nog even van andere kanten belicht.....

 

 

Natuurlijk kan de molen kruien, zie hier een detail.

En....lichtjes kunnen branden!
Door de speciale opbouw is verlichting op diverse niveaus mogelijk!!!

Bezoek ook onze facebook pagina!